Ауруханалар мен мектептерде берілетен тамақ түрі өзгеретін болды

/uploads/thumbnail/20250117122540284_big.webp

Құжат балаларды қауіпсіз, сапалы және теңгерімді тамақтанумен қамтамасыз ететін заманауи халықаралық талаптарды ескереді.

Министрліктің мәліметінше, бұл түзетулердің негізгі артықшылығы – тұз, қант және майларды тұтынуды азайту, сондай-ақ көкөністер мен жемістерді тұтынуды арттыру. 

Көкөністер мен жемістер кальций, темір, фолий қышқылы және басқа да витаминдерге бай, олар балалардың денсаулығын қолдап, иммундық жүйесін нығайтады, - делінген құжатта.

Министрлік атап өткендей, тұз бен қантты шамадан тыс тұтыну - семіздік, қант диабеті, жүрек-қан тамырлары және онкологиялық аурулар сияқты жұқпалы емес аурулардың пайда болуына негізгі себептердің бірі.

Қатысты тегтер :

Пікір қалдыру

Қатысты Мақалалар